Своїх не кидаємо: Спецпредставник України в ООН закликала захистити права кримчан

Заступниця глави МЗС України Еміне Джапарова на полях 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку закликала посилити дії щодо захисту прав людини в окупованому Росією Криму, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу МЗС.

За її словами, на півострові "триває політика незаконного ув'язнення українців і кримських татар з метою подальшого їх утримання в заручниках вже на території Росії".

Захід об‘єднав дипломатів з Києва, Нью-Йорка, Женеви, Відня та Страсбурга, які опікуються правозахисною проблематикою.

Джапарова у своєму виступі наголосила, що "російська окупаційна влада перетворила Крим на півострів страху, де тривають репресії проти громадян України, які виступають проти окупації".

За її словами, на півострові "триває політика незаконного ув'язнення українців і кримських татар з метою подальшого їх утримання в заручниках вже на території Росії".

"Лише сьогодні військовий російський суд Північно-Кавказького округу виніс неправомірне рішення про засудження трьох громадян України у черговій т.зв. справі "Хізб ут-Тахрір". Ми не полишимо наших громадян і зробимо все можливе для їхнього повернення в Україну", – пообіцяла дипломатка.

Вона також торкнулася теми зміни демографічного складу населення півострова.

"Позбавлення права на землю, релігію, освіту та мову, примусова зміна громадянства, призов у лави російської армії, заборона діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, а також утиски проти Української православної церкви – всі ці порушення прав людини і міжнародного гуманітарного права, за словами Еміне Джапарової, отримають належну оцінку з боку ООН", - сказано в повідомленні.


"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...