Своїх не кидають? Росіяни місяцями тримають тіла солдатів на складах, аби не платити їхнім рідним компенсацію

Російське командування місяцями тримає трупи своїх загиблих солдатів на складах в Україні. Це роблять для того, аби зекономити: ліквідованим загарбникам не треба платити зарплату. А їхнім родичам тіла намагаються не віддавати якомога довше, аби відкласти необхідність платити їм обіцяні мільйони. Про це Центру національного спротиву при Силах спеціальних операцій ЗСУ розповів полонений окупант Нікіта Фомічєв, передають Патріоти України.

Матрос воював у складі 155-ї бригади морської піхоти, яку Сили оборони України розбили спочатку на Київщині, а потім і під Вугледаром. Біля останнього міста Фомічєв і потрапив у полон до ЗСУ. Він повідомив, що тіла загиблих росіян зберігають на складах по три-чотири місяці, щоб їх якомога довше вважали зниклими безвісти, і лише після цього відправляють у Росію. Поруч також розташовані склади із продовольством, технікою та зброєю.

Окупант також розповів, що з 24 лютого минулого року його бригада втратила вбитими вже 6800 людей. Було розбито та знову набрано вже сім чи вісім складів цього підрозділу. Наразі гарматне м'ясо до бригади набирають звідусіль: у її лавах тепер воюють і добровольці, і контрактники, і військові з 40-ї бригади, і навіть матроси-строковики, яких зняли з кораблів РФ у Владивостоці та відправили у відрядження в Україну.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...