"Сидять, як Рембо": Мешканець Бахмача, аби зупинити окупантів, кинув свій велосипед на танки

Місцевий житель Бахмача прославився сміливим вчинком - у перші дні війни він намагався зупинити колону техніки російських окупантів і кинув на неї свій велосипед. За інформацією Суспільного, сталося це 26 лютого, коли російські війська зайшли до міста, передають Патріоти України.

"Вони спонтанно заїхали. Мало хто і знав. Повискакували, хто звідки. Я там далеко живу. Приїхав додому. Дружина каже: "Танки там стоять. Колона ціла". Я на велосипед - і бігом сюди", - розповів чоловік. Місцева мешканка Надія Удод спостерігала за цим з вікна і знімала все на телефон.

"Зібралося чимало людей. Бачу, чоловік на велосипеді летить. Зістрибує майже на ходу і кидає велосипед під танки. Танк проїхав, другий їде. Він витягує велосипед і знову кидає ще раз п'ять", - сказала очевидиця подій.

"Побачив, на вежі сидять молоді хлопці такі, Ну діти. І так собі сидять, як Рембо. Ну, у мене і закипіло. І вони давай рушати. Один поїхав. А я на інший танк. Ось тут стояв, взяв і на танк велосипед кинув. Він переїхав і поїхав. Я на другий кинув. А на третій встав на танк, заскочив. Думаю, його зупиню... За гармату взявся і заліз на танк... Танк зупинився", - згадує Сергій.

Куди забиратися і як можна зупинити таку техніку, чоловік знав. Два роки служби в армії їздив на танках, знає кожен механізм.

"Я закрив амбразуру механіку. Я за гармату рукою затримався, а ногою закрив йому. Я взагалі-то командир танка. Я знаю. Ногу поклав-механік побачив, що темно, йому треба зупинитися. Там хлопець Сашко з курені, я велосипед, той футболку кинув на наступний БМП... Там один командир, старший, сидів на броні, вистрілив вгору... Вони і поїхали так далі. Я тоді велосипед закинув наверх", - додав він.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...