"Сиділи голодні, чекали, доки щось привезуть": Полонений із "ДНР" розповів про погане забезпечення армії РФ (відео)

Військовополонений з тимчасово окупованої Горлівки на Донеччині 42-річний Олександр Головко, який раніше працював на меблевій фабриці і воював проти України у складі 269 окремого стрілецького батальйону РФ, розповів про погане забезпечення армії Росії та про корупцію. Відео опублікував командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України.

За його словами, російські солдати купують форму у старшини за свої гроші. Окупант також розповів, що велика кількість поранених солдат помирали на позиціях через погано налагоджену медичну евакуацію та відсутність медичних засобів.

"Я був гранатометником. По стрільбі, ми тільки з автомата стріляли кілька разів. Сиділи голодні, чекали, поки привезуть поїсти. Зателефонували з роботи, сказали з'явиться в БК з речами, там нас завантажили в автобус і відвезли до Єнакієвого, там переодягли у форму та відвезли на покинуте підприємство. Нам обіцяли, що ми просто приїдемо на навчання, і це триватиме 4-5 днів. А я тут уже другий рік", - розповів він.

За словами полоненого, окупантам привозять форму, а потім вимагають за неї гроші. "Старшина запитував у всіх розміри, а потім за гроші привозив форму. Мені здається, що він (старшина - ред.) просто на ринку десь дешево скупляє й нам продає. Кросівки коштують 5500. Те що нам видали, це в нас забрали. Місяць назад у нас забрали зимову форму та берці", - сказав окупант.

Він зазначив, що з їжі їм привозили лише хліб, печиво та чай та змушували здавати щомісяця гроші. "Сиділи голодні, чекали, доки щось привезуть поїсти. У нас більшу частину грошей забирали. Старшина. Ми здавали щомісяця на потреби роти по 20 тисяч рублів", - зазначив він.

Окупант також розповів, що багато солдатів помирали від втрати крові, машина не завжди приїжджала вчасно, щоб забрати поранених. У його роті було 96 осіб, залишилося трохи менше 20. Це в основному вбиті, поранені та покалічені.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...