Політичне виживання пристосуванця: Спікер Ради Разумков знов вписався за п'яту колону Москви, виступивши проти позбавлення ліцензії телеканалу “НАШ”

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що не можна карати телеканали за висловлювання запрошених гостей у прямих ефірах. Таким чином він прокоментував позов Нацради з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензії телеканалу “НАШ”, зазначають Патріоти України.

“Я дуже сподіваюся, що суд буде об’єктивним… я думаю, що суд повинен бути неупередженим… при розгляді цього питання”, – сказав Разумков.

На його думку, телеканали не несуть відповідальності за те, що говорять гості їхніх програм у прямому ефірі.

“Моя особиста позиція – якби я відповідав за все, що говорять наші колеги з трибуни у Верховній Раді України, мене теж вже можна було б позбавити ліцензії. Якби це все-таки стосувалося висловлювань журналістів, мені було б це більше зрозумілим. Що стосується гостей – у нас персональна відповідальність”, – зазначив спікер.

Він додав, що сам досить часто виступає в ефірах українських каналів, зокрема на каналі “НАШ”, тому розуміє, що прямий ефір вимкнути неможливо.

“Але навіть якщо це зробити, то інформація вже прозвучала”, – наголосив Разумков.

Спікер парламенту резюмував, що Україні потрібно зберегти одне з найбільших своїх досягнень – свободу слова, щоб вона залишалася «однією з базових цінностей» українського суспільства.

  • Нацрада хоче позбавити ліцензії телеканал “НАШ” через слова Симоненка про “державну фашизацію”.
  • 28 квітня 2021 року Нацрада наклала на телеканал ” НАШ ” штраф за появу в ефірах терориста так званої «ЛНР».

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...