Сидіти на трьох "стільцях": Президент Сербії похизувався закупівлею нової партії "не имеющей аналогов в мире" російської зброї

Сербський лідер Александар Вучич взяв участь у навчаннях на військовій базі неподалік від Белграда, під час яких використовувалися нещодавно придбані протитанкові керовані ракети "Корнет", повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство АР.

"Я радий, що наші солдати задоволені закупівлею "Корнетів" у Росії. Це, напевно, один із найкращих протитанкових засобів у світі", - заявив президент.

"Корнет" - важливий захисний інструмент, який дозволяє утримати будь-кого від потенційної агресії проти нашої країни", - сказав Вучич.

За останні місяці Росія передала Сербії 30 бойових танків та 30 бронетранспортерів. Сербія також недавно закупила сучасні російські системи ППО "Панцир", а також бойові та транспортні вертольоти і китайські безпілотники, незважаючи на побоювання на Балканах, що нещодавнє нарощування військової могутності країни може призвести до посилення напруженості в європейському регіоні.

Офіційно претендуючи на членство в Європейському союзі, Сербія відмовилася узгоджувати свою зовнішню політику з блоком і натомість зміцнила свій союз із Росією та Китаєм.

Вучич заявив у понеділок, що Сербія "залишається на європейському шляху", але також додав, що вона продовжуватиме підтримувати свої дружні зв'язки з Росією та Китаєм.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...