Сидітимете довше, ніж кіноший "доцент": Організатор агентурної мережі російської ФСБ в Україні "Професор" отримав суворий вирок (відео)

В Україні засудили організатора  агентурної мережі Росії "Професора"

В Україні винесли вирок нещодавно затриманому організатору міжрегіональної агентурної мережі ФСБ "Професору". Наступні 15 років той проведе за решіткою, повідомляє СБУ. Злочинця було визнано винним у державній зраді.

Під час суду СБУ передала усі зібрані докази того, що одесит із псевдонімом "Професор" був завербований ФСБ.

"Нагадаємо, що у серпні цього року співробітники СБУ провели багатоетапну спеціальну операцію і затримали "Професора" на "гарячому" - при дорозвідці навколо Одеської військової адміністрації", - пише пресслужба.

Було встановлено, що одесит почав співпрацювати з ворогом з власної ініціативи ще з початку повномасштабного вторгнення Росії. Злочинець став резидентом ФСБ, підшукуючи в інших регіонах потенційну агентуру, яка б виконувала завдання зі збору інформації та корегування вогню.

"Доведено, що діючи в інтересах ворожої спецслужби, він організував збір інформації щодо дислокації центрів прийняття рішень, військових і стратегічних об’єктів по всій Україні, зокрема в Одесі", - додає пресслужба.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...