"Сиди вдома": Кім заявив, що ухилянти не мають права жити повноцінним життям в Україні

В Україні триває загальна мобілізація і права ухилянтів можуть бути обмежені, адже вони не виконують бойові завдання. Про це заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі телеканала "Ми-Україна" 14 січня, передають Патріоти України.

За його словами, він за більш справедливі процеси мобілізації, і якщо повернутися в період 24 лютого 2022 року, то ніхто не питав про закони, згідно з якими потрібно обов'язково йти воювати. Величезна кількість чоловіків вишикувалися в чергу біля ТЦК, щоб захищати свій дім.

Зараз ситуація дещо інша і людей на фронті не вистачає. Відповідно, Віталій Кім вважає, що права ухилянтів можуть бути обмежені і за нинішніх обставин це нібито абсолютно нормально.

"Їх ловлять ТЦК — це нормально. Якщо ти ухилянт, то будь добрий, ти не маєш права жити повним життям і кайфувати. Якщо ти ухилянт — сиди вдома. Бувають різні обставини: ти боїшся або не хочеш принципово, або щось інше. Ти повинен мати обмеження, тому що ти не виконуєш те, що виконують інші", — заявив Віталій Кім.

При цьому якщо взяти різні опитування, зокрема тих, хто не воює, продовжує очільник Миколаївської ОВА, то результати покажуть, що не потрібно мобілізовувати тих, хто не бажає. Політик переконаний, що насамперед про це потрібно запитувати тих, хто вже тривалий час перебуває на фронті.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...