Сигнал для Путіна: Британія перекидає до Польщі свої танки Challenger для посилення східного флангу

До Польщі перекидають британський танковий підрозділ для посилення східного флангу НАТО на тлі російської агресії, передають Патріоти України.

За словами міністра оборони Маріуша Блаща, "британський танковий підрозділ Challenger прибуває до Польщі з метою підкріплення сил союзників, що вже знаходяться в країні". Це ще один вагомий доказ британської підтримки східного флангу", - підкреслив Блащак.

Додамо, що раніше британське Міноборони анонсувало "одне з найбільших з розгортань військ з часів Холодної війни". Близько 8 тисяч британських солдатів, десятки танків і понад 100 бойових броньованих машин будуть розміщені в країнах Європи - від Фінляндії до Північної Македонії.

НАТО офіційно визнав Росію стратегічною загрозою

У прийнятій напередодні нової стратегічної концепції Північноатлантичного альянсу Росія названа "найзначнішою і прямою загрозою безпеці союзників і миру і стабільності в євроатлантичному регіоні". Зокрема, сказано, що Росія прагне встановити сфери впливу і прямого контролю за допомогою примусу, підривної діяльності, агресії і анексії.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...