Сигнал для Росії та Китаю. США розсекретили, скільки мають ядерних боєголовок

У США опублікували розсекречені дані про свої запаси ядерної зброї. Про це відомо з сайту Національного управління з ядерної безпеки, передають Патріоти України.

"Підвищення прозорості ядерних запасів держав є важливим для зусиль у сфері нерозповсюдження та роззброєння, включно з зобов’язаннями за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї, а також зусиллями щодо боротьби з усіма видами ядерної зброї, включно з розгорнутою та нерозгорнутою, стратегічною та нестратегічною", — підкреслила пресслужба.

Станом на вересень 2023 року в американських запасах було 3748 ядерних боєголовок. При цьому, кількість боєголовок зменшилась:

  • на 88% — з кінця 1967 року;
  • на 83% — з кінця 1989 року.

З 1994 по 2023 Вашингтон демонтував 12088 ядерних боєголовок, зокрема з 30 вересня 2020 року — 405 з них. Ще приблизно 2000 боєголовок були зняті з експлуатації, але ще очікують на демонтаж. У США підкреслили, що з 1991 року вивели з експлуатації та демонтували майже всю тактичну ядерну зброю.

Зазначається, що запас включає активні та неактивні боєголовки. Відмінність полягає у тому, чи готова боєголовка до використання за короткий час та чи встановлені у неї пляшки з тритієм, інші компоненти з обмеженим терміном служби. Зняті з експлуатації боєголовки при підрахунках не враховують.

"На що був розрахунок, коли вбивали Ірину Фаріон?": Портников назвав головний інтерес Росії

понеділок, 22 липень 2024, 8:49

Журналіст Віталій Портников вважає, що після невдач на полі бою ворог почав активно знищувати інфраструктуру та застосовувати політичні вбивства. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "На що був розрахунок, коли вбивали...

"Абсолютно очевидно": Портников пояснив, чому транспортування нафти й газу через Україну не вигідне Росії

понеділок, 22 липень 2024, 8:30

Журналіст Віталій Портников наголосив, що азербайджанські нафта й газ транспортуватимуться через Росію, а тому домовленостей з ворогом не уникнути. Водночас постачання сировини до ЄС допомагає підтримувати Україну, що не має бути в пріоритеті ворога. Т...