Сигнали, які ми отримали в Мюнхені, підтверджують, що Росія програє війну, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сигнали, які сьогодні, 18 лютого 2023 року, були на безпековій конференції в Мюнхені, підтверджують, що Росія програє війну, передають Патріоти України.

"Ми продовжимо робити все можливе й неможливе, щоб дати Україні більше ППО, більше гарантій стійкості, більше захисту від будь-яких ударів Росії", – наголосив він у вечірньому відеозверненні.

Зеленський зазначив, що в Мюнхені продовжила роботу Конференція з питань безпеки, де сьогодні в дискусіях домінувала тема перемоги України. "Є важливі заяви світових лідерів на підтримку нашої держави, є й сигнали про посилення зброї для нашого захисту. Це стосується, зокрема, далекобійних ракет, іншої зброї, довготривалості підтримки України", – зазначив президент.

Він подякував за ті сигнали, які, за його словами, підтверджують, що "російська агресія матиме лише один фінал, а саме – програш держави-терориста". "І ми маємо зробити все, щоб пришвидшити російський програш. Тиск світу має бути таким, щоб Росія не встигала знаходити нові форми терору", – сказав він.

Президент зауважив, що дипломатична робота наступного тижня буде присвячена саме цьому – "саме пришвидшенню нашого руху". "Очікуємо вагомих новин для України, для нашої безпеки", – наголосив Зеленський.

Він повідомив, що за цей тиждень Україна отримала "вагомі сигнали" від партнерів, конкретні домовленості щодо неминучості притягнення Росії до відповідальності за агресію, за терор проти України та народу. Зеленський додав, що кожен російський удар по кожному куточку України матиме для держави-терориста конкретні юридичні наслідки.

"Це стосується не лише того зла, яке Росія принесла від 24 лютого, а й від 2014 року. Ми все пам’ятаємо. Пам’ятаємо Іловайськ, пам’ятаємо Донецький аеропорт, ми пам’ятаємо бої за Дебальцеве – особливо сьогодні – та кожен удар проти нашого народу. Ми маємо відновити справедливість", – сказав президент України.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...