Сигнали Заходу: Зеленський назвав головну причину, чому ЗСУ все ще не починають масштабний контрнаступ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Сили оборони не можуть розпочати великий контрнаступ, про який усі говорять, без західної підтримки. За його словами, військовим потрібне додаткове озброєння, враховуючи боєприпаси та винищувачі. Про це він розповів в інтерв'ю журналістам однієї з найбільших японських газет The Yomiuri Shimbun 23 січня, поки їхав у поїзді з Херсона до Києва.

Український лідер зазначив, що ЗСУ готують солдатів, щоб переламати ситуацію на полі бою, але не сказав про конкретні терміни початку наступу.

Визнаючи, що військова ситуація на сході України "не дуже хороша", Зеленський повторив, що причиною цього є "нестача боєприпасів". Він підкреслив, що російські війська щодня витрачають приблизно втричі більше снарядів, ніж українська армія, тому Київ чекає надходження боєприпасів від країн-партнерів.

"Ми поки не можемо почати. Без танків, артилерії та HIMARS не можемо відправити наших хоробрих солдатів на фронт", – заявив Зеленський щодо контрнаступу.

Він прокоментував військову допомогу Заходу, зазначивши, що США та європейські країни вирішили надати ЗСУ танки Abrams і Leopard 2. З іншого боку, визнав президент, питання надання Україні винищувачів, які могли б "невиправдано спровокувати Росію", не просунулося.

"Якщо є політична воля, ви можете знайти способи допомогти нам. Ми перебуваємо в стані війни й не можемо чекати", – сказав Зеленський і закликав партнерів до негайної підтримки.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...