Сил достатньо: Росія продовжуватиме наступати більшу частину року, - The New York Times

Пакет військової допомоги США Україні, схвалений у квітні, полегшує ЗСУ захист своїх позицій. При цьому, американська зброя поки не зупинила наступ РФ. Ворог, як і раніше, має перевагу і продовжить атаки. Про це заявили американські аналітики та українські військові, пише The New York Times.

Так, за словами старшого наукового співробітника Євроазійської програми Інституту досліджень зовнішньої політики Роба Лі, Росія зберегла значну перевагу у живій силі та вогневій могутності. Аналітик вважає, що країна-агресор продовжить наступальні операції, які триватимуть більшу частину року. У той же час він вважає, що Росія може зіткнутися з нестачею танків і бронетехніки.

Завдяки достатній кількості артилерійських боєприпасів ЗСУ мають успіх у знищенні техніки ворога. Крім того, снарядів було достатньо, щоб утримати Росію на її нинішніх позиціях у Харківській області.

"Наша артилерія вражає скупчення російських військ... Раніше наші артилерійські батареї були дуже обережні з кількістю снарядів, які вони могли використати", - повідомив лейтенант Денис Ярославський, який воює на Харківському напрямку.

На думку українських та західних військових аналітиків, стратегія РФ щодо відкриття нового фронту на північ від Харкова була спрямована на розтягування обмежених сил України, послаблення оборони на Донбасі та півдні країни. Проте, на думку Роба Лі, війська РФ не отримали вигоди з харківського наступу. Також судячи з супутникових карт, південь Донбасу став ареною найінтенсивніших боїв за останні тижні.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...