"Сил не вистачає": Генерал оцінив ситуацію на фронті та назвав головні завдання українських військ

Російські окупаційні війська не припиняють штурмів позицій українських військових. На ситуацію впливають і погодні умови, каже генерал-лейтенант у відставці, військовий експерт Ігор Романенко. В ефірі "24 каналу" він додав, що українські війська виконують завдання стратегічної оборонної операції і задіюють резерви, аби зупинити просування російських загарбників по всій лінії фронту, передають Патріоти України.

"Від півночі Харківської області і до Херсонського напрямку, де ворог на всіх цих відтинках локально на тактичному рівні, але просувається вперед. Тому ті невеличкі резерви, про які ми говоримо, використовуються для того, щоб виконати це перше завдання стратегічної оборонної операції", – сказав експерт.

При цьому Романенко додав, що під час виконання таких операцій українські військові ліквідують якомога більше техніки та живої сили окупаційних військ РФ. Крім того, є ще одне завдання, яке полягає в тому, щоб виграти час і підготувати сили для майбутніх контрнаступальних операцій, зауважив генерал-лейтенант. "Але до цього треба ще дійти, тому що сил не вистачає на зупинення просування вперед ворога, і це виконання першої задачі у стратегічній оборонній операції", – констатував Ігор Романенко.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...