Сил вже бракує: РФ зробить у Херсоні "жест доброї волі" і назве його передислокацією, - експерт

Російські окупанти зроблять "жест доброї волі" в Херсоні, а потім назвуть це "передислокацією" військ.Таку думку висловив військовий огляда Денис Попович в ефірі каналу FreeДом, передають Патріоти України.

"На Херсонському напрямку я схиляюся до "жесту доброї волі", яке може плавно перейти у передислокацію, як її назве російське командування", - заявив експерт, коментуючи ймовірний сценарій поведінки окупантів.

За його словами, на цьому напрямку зараз триває "повзучий наступ" української армії. Генштаб щодня звітує про просування. Однак таких проривів, як на Харківщині, скоріше за все, не буде. Цього не дозволить місцевість, а також концентрація російських сил.

"Там ситуація складається важче для української армії, але невідворотна, оскільки ми знаємо, що під артилерійський контроль взято фактично усю територію правобережжя за течією Дніпра. І, що найголовніше, під вогневим контролем основні вугли комунікації, зокрема мости через Дніпро та Інгулець. Там великі проблеми з логістикою, а без нормального забезпечення вести адекватно бойові дії вкрай важко", - підсумував експерт.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...