Сильнодіючі засоби або навіть отрута під виглядом Pfizer: СБУ розслідує підпільну вакцинацію в Україні

В рамках розслідування перевіряються обставини вакцинації окремих громадян як в медичних закладах, так і за їх межами.

Служба безпеки розслідує ввезення в Україну, зберігання та застосування отруйних або сильнодіючих лікарських засобів під виглядом вакцини Pfizer від COVID-19. Таку інформацію повідомили у прес-службі СБУ, передають Патріоти України.

"Станом на зараз відомо, що група осіб, за попередньою змовою, в порушення встановлених правил, придбали, перевозили, зберігали та відпускають отруйні чи сильнодіючі лікарські засоби під виглядом вакцини від вірусу COVID-19 виробництва компанії Pfizer", - повідомили у СБУ.

Розслідуванням перевіряються обставини застосування цих засобів, вакцинації окремих громадян як в медичних закладах, так і за їх межами. Відомості за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 321 КК України внесено в Єдиний реєстр досудового розслідування 06 січня 2021 року.

6 січня деякі ЗМІ оприлюднили публікації про те, що в Україну нібито підпільно завезли вакцини Pfizer-BioNTech з Ізраїлю. Згідно з їхньою інформацією, цією вакциною нібито вже вакцинуються українські чиновники та бізнесмени, а вакцинація триває на базі однієї з приватних київських клінік.

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю заперечило, що передавало вакцину для щеплення від COVID-19 українським чиновникам та бізнесменам. Речник ізраїльського МОЗ нагадав, що умови транспортування та зберігання вакцини Pfizer є настільки специфічними, що провезти її контрабандою фактично не можливо.

Що відомо

  • Наприкінці року МОЗ прозвітувало, що через підприємство "Медичні закупівлі України" уклало договір на постачання 1 млн 913 доз вакцини проти COVID-19 виробництва компанії “Сіновак” (Sinovac Biotech, Китай) за ціною 504 гривні за дозу. Також Україна підготувала всі необхідні документи, аби отримати 8 мільйонів доз за умовами глобальної ініціативи COVAX яка безплатно поділить вакцину між найбіднішими країнами.
  • Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я з вакцинокерованих інфекцій затвердив план вакцинації населення від COVID-19, відповідно до якого вона відбудеться у чотири етапи.
  • МОЗ планує протягом 2021-2022 років вакцинувати від коронавірусу 50% населення. Для проведення кампанії мають розгорнути 50 тимчасових центрів вакцинації.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що російська вакцина від коронавірусу Sputnik V, заявку на реєстрацію якої подала харківська компанія "Біолік", має пройти додаткові перевірки аби потрапити на ринок України.
  • Очільник МОЗ також заявив, що Україна планує укласти договори на постачання вакцин від COVID-19 з "іншими виробниками". Він не розповів жодних інших деталей про виробників вакцини, оскільки, за умовами контактів, це не дозволено до моменту підписання договору.
Джерело: UA:Суспільне

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...