Сили оборони просуваються далі Роботиного, окупанти зазнають втрат і екстрено перекидають війська, - Штупун

Українські війська продовжують контрнаступ на Запоріжжі. Після звільнення Роботиного вони просуваються до сусіднього села - Новопрокопівки, а також на напрямку Мала Токмачка - Очеретувате, передають Патріоти України.

Росіяни на цих напрямках зазнають значних втрат, через що змушені перекидати війська з інших ділянок фронту. Про ситуацію на Запоріжжі розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

"Попри досить важкі бойові умови, наші війська просувалися в районах Урожайного, Роботиного. І на цей час просуваються в напрямку Новопрокопівки біля Роботиного та в напрямку Мала Токмачка – Очеретувате", – розповів Штупун.

Аби стримувати наступ захисників України, окупанти змушені екстрено перекидати війська з інших ділянок фронту "Вони безповоротно втрачають щодоби до 100 осіб, а ще є поранені, полонені. Минулої доби загалом вони втратили 305 осіб. І намагаються це "латати", але виходить сумбур", – підкреслив Штупун.

Речник відзначив збільшення кількості авіаційних ударів ворога. "Це свідчить про те, що інші вогневі засоби не можуть стримати поступ наший військ", – сказав Штупун. Водночас він зауважив, що Силам оборони доведеться пройти "досить потужні" лінії оборони ворога, які розміщено попереду.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...