Сили оборони України під Красногорівкою звільнили території, окуповані з 2014 року і продовжують свій рух далі, - командувач оперативно-стратегічного угруповання "Таврія"

Сили оборони звільнили території під Красногорівкою на Донеччині, які були окуповані з 2014 року. Тепер це підтвердив офіційно командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський

"На Таврійському напрямку Сили оборони звільнили території під Красногорівкою на Донеччині, які були окуповані з 2014 року. Рух наших сил продовжується", - заявив Тарнавський.

Деталі: Разом з тим, речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі телемарафону розповів, що українські військові звільнили кілька позицій ворога під Красногорівкою близько тижня тому.

Пряма мова Шершня: "Під Красногорівкою наші штурмові підрозділи внаслідок добре спланованого контрвипаду заволоділи кількома позиціями, які утримувалися (окупантами – ред.) з 2014 року. Це вже так звана територія "ДНР", під самісіньким Донецьком. Нині можемо говорити й про це. Новина запізнилася на тиждень з певних тактичних міркувань".

Більше деталей: За його словами, під Красногорівкою Сили оборони провели імітацію дій, також була підтримка артилерії й важкої техніки, було здійснено розмінування певних ділянок.

"Наші штурмові підрозіли просунулися вперед доволі неочікувано для ворога. І впродовж тижня ворог вживає всіх заходів, щоб вибити нас із цих позицій, але все марно. Для нас це має символічне значення, принциповий момент і деяке покращення нашого тактичного положення. Це яскравий приклад локального успіху", - сказав Шершень.

Водночас, як повідомив УП прес-офіцер 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Ярослав Чепурний, звільнення територій під Красногорівкою – заслуга миколаївських десантників із цієї бригади.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...