Сили оборони України планують контрнаступ на Харківщині, - Bloomberg

Українська армія зупинила просування окупантів у Вовчанську і в Липцях

Збройні сили України планують контрнаступ аби відтіснити російські війська, які захопили територію на північному сході Харківської області. Про це у п'ятницю, 24 травня, пише Bloomberg.

Говорячи про поточну ситуацію, видання вказує, що за два тижні після того, як російські війська перетнули кордон і відкрили новий фронт у Харківській області, просування окупантів зупинилося у місті Вовчанськ, менш ніж за 10 кілометрів на південь від кордону.

"Новий фронт Кремля змусив Київ перекинути солдатів на північний схід країни, виснажуючи резерви, оскільки Москва посилила атаки на сході", - зазначає Bloomberg.

Bloomberg підкреслює, що російське вторгнення на півночі сталося після кількох місяців посилених бомбардувань другого за величиною міста України.

"Картографічний сервіс DeepState не фіксує значного просування кремлівських військ в рамках наступу на Харківщину з понеділка. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, російське військове командування відправляє резерви для підтримки місцевого наступу, але безрезультатно", - вказують аналітики.

Також міноборони РФ повідомило, що російські війська відбили низку українських контратак, продовжуючи просуватися вглиб української лінії оборони під Харковом.

"Бої в східному регіоні Донецької області посилилися, оскільки Кремль використовує свою перевагу над Україною в боєприпасах і живій силі. Війська Москви просунулися вперед біля стратегічно важливого населеного пункту Часів Яр, який вони прагнуть захопити "за будь-яку ціну", - пише видання з посиланням на слова Сирського.

Також ЗСУ не виключають, що ворог може здійснити спробу прориву у Сумській області. Проте українські війська готові до ймовірних атак.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...