Сили оборони України уразили першу російську САУ "Флокс", котрі днями почали надходити на фронт (відео)

Сили оборони вперше уразили російський самохідний міномет 2С40 “Флокс”, партія яких була отримана лише на початку жовтня. Відомо, що перша партія цих колісних артсистем у невідомій кількості була передана лише за день до публікації відео, про що повідомляли російські медіа.

На кадрах показано виявлення російської артилерійської установки українським ударним FPV-дроном та її ураження у кормову частину під час руху на дорозі.

Кадрів об’єктивного контролю для оцінки наслідків влучання немає. Імовірно, бойова частина дрону могла вивести з ладу артчастину установки або ж викликати пожежу.

Самохідна установка, вірогідно, була уражена неподалік від лінії бойового зіткнення, враховуючи її максимальну дальність вогню у 8 кілометрів звичайними 120 мм мінами.

2С40 “Флокс”

2С40 “Флокс” це російська самохідна колісна артилерійська установка зі 120-мм мінометом-гаубицею-гарматою, що призначена для придушення живої сили, озброєння та техніки супротивника.

Артилерійська частина САУ змонтована на шасі армійського бронеавтомобіля Урал-4320 з колісною формулою 6х6.

Російська 120-мм самохідна артилерійська установка «Флокс» на базі бронеавтомобіля «Урал-4320». Росія. Фото: ЗМІ РФ

Комплекс здатний піднімати ствол в діапазоні від -2 до + 80 градусів, що дозволяє вести вогонь по навісній траєкторії (як гаубиця), закидати міни практично вертикально (як міномет), або ж стріляти прямим наведенням (як гармата).

Для стрільби артсистема використовує усю номенклатуру радянських, російських та західних 120 мм мінометних боєприпасів, у тому числі далекобійні активно-реактивні снаряди та кориговані. Її возимий боєкомплект складає 60 снарядів.

Зазначається, що 120 мм мінометна міна за своєю уражаючою дією та руйнівною здатністю аналогічна артилерійським 152-155 снарядам. Однак дальність стрільби “Флокс” обмежується 8 кілометрами зі звичайними мінами та 10 кілометрами з далекобійними боєприпасами.

Сама броньована машина також оснащена дистанційною кулеметною установкою для самозахисту, що встановлена над кабіною екіпажу.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...