"Син із 2014-го року не бачився із родиною": Новий глава Луганської ОДА зробив скандальне зізнання

За словами Віталія Комарницького, який заперечує свою співпрацю із терористами, після переїзду університету в Суми, він пройшов поліграф.

Віталій Комарницький. Фото: Цензор.НЕТ.

Віталій Комарницький, який був затверджений Кабінетом міністрів на посаду глави Луганської ОДА, відповів на звинувачення в підтримці "ЛНР" у 2014 році і розповів про сина, який поїхав у Росію. Своєю позицією поділився він в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Ректор Луганського університету внутрішніх справ нагадав, як до Луганська прибули Внутрішні війська з Хмельницької та Вінницької області. "Скажімо так, м'яко кажучи, не всі погодилися їх прийняти. Вони всі розміщувалися у мене. Ось вони у мене були по 3 травня 2014 року, коли знову ж таки не мною було ухвалено рішення їх вивезти, переселити в аеропорт. Я був проти. Але не я ухвалював це рішення", – запевнив Комарницький.

Він розповів, що в місті влаштували протест проти перебування згаданих військ і кидали в будівлю університету пляшки із запальною сумішшю. "До останньої секунди на флагштоку був прапор України, весь "поранений" уже. Тому якби у нас була якась інша позиція. Нас потім захопили, розграбували. Це було вже в серпні 2014 року. П'ять моїх співробітників "кидали на підвал". Так що в усьому має бути видима якась логіка" – розповів він.

За словами Комарницького, після переїзду університету в Суми, він пройшов поліграф. "Ми вийшли рівно тоді, коли нам дали команду. Ми – люди військові, і не можемо без наказу", – виправдався він.

Крім того, він розкрив скандальні дані про свого молодшого сина Артема, колишнього слідчого ГУ МВС України в Луганській області. За словами Комарницького, він поїхав у 2011 році в Росію і з 2014 року більше не бачився з сім'єю. Зазначимо, старший син майбутнього глави Луганської ОДА Максим – прокурор в одному з відділів у Головній військовій прокуратурі України.

Комарницький також розповів, що був депутатом місцевих рад від селищної до обласної, щоб відстоювати інтереси університету, ректором якого став у 2007 році. Він запевнив, що в 2010 році балотувався до Луганської облради від Партії регіонів із тих же міркувань. Крім того, Комарницький сказав, що до складу політсили він не входив.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...