Синдром неспокійних ніг. Про яке захворювання говорять останні відео з Путіним - відповідає неврологиня

Лікарка-неврологиня Олександра Щебет в інтерв'ю НВ розповіла, що останні відео з російським диктатором Володимиром Путіним говорять про те, що він може мати синдром неспокійних ніг, передають Патріоти України.

Як сказала Щебет Радіо НВ, на відео виступу Путіна перед школярами 1 вересня «спостерігалися ті ж нав'язливі руху ногами, які ми помічали раніше». «Так що ця історія не змінилася, а тому наштовхує на думку, що це він робить для того, щоб або приховати спонтанні мимовільні рухи ногами, або у нього синдром неспокійних ніг і рухи нижніми кінцівками дають йому полегшення, що в принципі в такому віці [вік Путіна через місяць досягне 70 років] цілком можливо», - зазначила вона.

Синдром неспокійних ніг - стан, який характеризується неприємними відчуттями в нижніх кінцівках, які з'являються у стані спокою і змушують хворого робити рухи, що полегшують дискомфорт. Цей синдром частіше зустрічається в середньому та літньому віці і є причиною 15% випадків хронічного безсоння. Більше ніж у половині випадків цей синдром не пов'язаний з іншими захворюваннями, проявляється у віці до 30 років і може мати спадковий характер.

Також синдром неспокійних ніг може бути пов'язаний з дефіцитом заліза, уремією, цукровим діабетом, амілоїдозом, кріоглобулінемією, резекцією шлунка, дефіцитом вітамінів групи В, магнію, алкоголізмом, хронічними обструктивними захворюваннями легень, гіпотиреозом та тиреотоксикозом, ревматоїдним артритом, синдромом Шегрена, порфірією, облітеруючими захворюваннями артерій або хронічною венозною недостатністю нижніх кінцівок. У багатьох із цих станів синдром неспокійних ніг виникає на тлі полінейропатії (незапального ушкодження нервів).

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів в дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...