"Синод" РПЦвУ нахабно і зверхньо закликав президента України "зупинити релігійну ворожнечу в українському суспільстві", - Голобуцький

"Священний синод" РПЦвУ таки зібрався 12 травня. Всі чекали, що вони хоч якось, хоч "попередньо", узагальнено зречуться РПЦ і Москви (найрадикальніші очікування - що парафії РПЦвУ долучаться якщо не до ПЦУ, то до Вселенського патріархату, як це зробили ієрархи РПЦ в Європі). Засудять Путіна за напад, якщо не Гундяєва за благословення війни і мародерки. Де там", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Синод" РПЦвУ нахабно і зверхньо закликав президента України "зупинити релігійну ворожнечу в українському суспільстві і вжити заходів проти беззаконних дій щодо УПЦ". "Беззаконні дії" - це в тому числі і подання законопроєкту про заборону діяльності РПЦвУ.
Більше 2-х місяців тяжкої війни, обстріли щодня - а РПЦвУ почувається достатньо впевнено і вільно, щоб виставляти претензії нашій державі. Жодних масових рейдів з перевірки належних їм приміщень. Жодних масових фільтрувань кадрового складу, затримань і арештів агентів ФСБ в рясах. Жодних засуджених за державну зраду, за передачу українських громадян окупантам в період тимчасового перебування окремих територій під контролем росіян, за надання інформації ворогу.
Та, зрештою: жодної лаври не повернуто до державної власності з рук ворожих агентів! Це недопустима розслабленість на межі зі злісним саботажем.
Ну і, звісно, всі знахабнілі учасники "синоду" також мають присісти негайно "до з'ясування", а тоді вже в якості запобіжного заходу. Без права на заставу.
==
До речі, термінове перефарбування під ПЦУ окремих представників РПЦвУ не має звільняти їх від ретельної перевірки українськими спецслужбами. Нічого особистого - лише інтереси нацбезпеки під час війни".

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...