Системи ППО Hawk вже зовсім скоро підсилять захист українського неба, - речник Повітряних сил ЗСУ

Невдовзі до захисту українського неба долучиться зенітно-ракетний комплекс Hawk, який нашим Повітряним силам передали союзники. Наразі на фронті вже працюють системи NASAMS та Iris-T. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передають Патріоти України.

Він наголосив, що новий комплекс посилить систему ППО нашої держави. "Вже працюють на фронті NASAMS та Iris-T. Очікуємо, що запрацює і система Hawk, яка зараз уже готується для того, щоб стати в бойові порядки Повітряних сил. У такий спосіб посилюватимемо наявну систему ППО", – розповів спікер.

MIM-23 HAWK – це американська зенітна ракета середнього радіусу дії. Найкраще підходить для ураження сереньовисотних загроз, включаючи літаки, крилаті ракети, а також в умовах насичених рейдів та комплексних заходів протидії. Імовірність знищення захопленої ракетами цілі становить 85%.

Нагадаємо: 2 листопада глава українського МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна отримає від Іспанії чотири системи протиповітряної оборони Hawk, зенітні ракетні комплекси Aspide та ракети до них.

Також США 4 листопада оголосили, що нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 400 млн доларів, який міститиме 45 танків Т-72. Також нашій країні передадуть системи ППО MIM-23 Hawk та 1100 безпілотників Phoenix Ghost.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...