"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озброєння Олександр Кочетков, передають Патріоти України.

Фахівець наголошує, що санкції "працюють не так, як хотілося". РФ вдалося налагодили виробництво приблизно 120-150 ракет різних видів на місяць.

"Трохи менше вони використовують, тому мають невеликий запас. Отже, зараз це, швидше, випробування "Цирконів" у реальних умовах, а не свідчення того, що їм немає чим стріляти. Дві-три хвилі по 70 ракет за добу вони потенційно здатні запустити. Їх обмежує не так кількість наявних ракет, як кількість пускових установок, літаків, які для цього можна використати. Системи "зношуються" від запуску ракет, і у ворога з цим проблеми", - каже Кочетков.

За його словами, балістична ракета "Циркон", якою РФ вдарила по Києву 25 березня, входить до тієї ж технічної родини, що й "Іскандер", "Кинджал" та "Калібр".

"Тобто має схожі розміри, елементи конструкції, запускається з тих же установок, за винятком "Кинджалу". "Циркон" - це той же "Кинджал", тільки запускається не з літака, а з корабля або підводного човна. Також "Циркон" може запускатися з тих же установок, що й "Іскандер" або "Калібр", тобто з землі. З інших суттєвих відмінностей у них з "Калібром" хіба що двигун", - наголосив експерт.

Кочетков наголосив, що ця ракета не має тих шалених швидкостей, як заявлялося, тому українське ППО здатне її збивати. Одна ракета "Циркон" може коштувати до 10 млн доларів, бо вона дійсно використовує сучасні технології.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...