"Ситуація дуже непроста": Жителям Бєлгорода запропонували евакуюватися

Жителям Бєлгорода оголосили про можливість евакуації з міста через часті скарги на обстріли. Про це заявив губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков, передають Патріоти України.

Він уточнив, що такою можливістю вже скористалися кілька сімей. «Бачу кілька звернень у соціальних мережах, де пишуть: „Нам страшно, допоможіть нам виїхати в безпечне місце“. Звичайно, допоможемо! Уже кілька сімей перевезли», — написав Гладков.

Перевозити жителів планують у Старий Оскол або Губкін. Також влада Бєлгорода радить жителям обклеїти вікна будинків скотчем, щоб захиститися від вибухів.

4 січня в Бєлгороді та області місцева влада оголосила повітряну тривогу і попередила про ракетну небезпеку. Місцеві жителі тоді повідомляли про серію потужних вибухів.

30 грудня в Бєлгороді також лунали вибухи. Губернатор В’ячеслав Гладков заявив, що обласний центр потрапив під обстріл ЗСУ.

Українські ЗМІ з посиланням на джерело у спецслужбах повідомили, що ракетного удару по військових об'єктах у Бєлгороді завдали Сили безпеки і оборони України, однак через «непрофесійні дії російської ППО» і «сплановані провокації» уламки впали в центрі міста.

Росіяни заявили про 24 загиблих. 2 і 3 січня в російському місті також оголошували тривогу і лунали вибухи.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...