"Ситуація дуже проста": Ягун оцінив, чи може Росія знищити Київську ГЕС

Щоб знищити дамби Київської ГЕС та Канівського водосховищ можна тільки, якщо в одну точку цілеспрямовано бити багатьма ракетами або підірвати зсередити, на що Росія неспроможна. Таку думку висловив генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун в ефірі "Київ24", передають Патріоти України.

"Ситуація дуже проста - що Каховську дамбу, що Канівську, що Київську дамбу неможливо зруйнувати ззовні. Можливо тільки якщо в одну точку цілеспрямовано бити 20 ракетами. На це навіть Росія при всій міці неспроможна. Зруйнувати можна виключно зсередини - так, як це зробила Російська Федерація, контролюючи Каховську плотину.

Тобто підірвати можна, занісши в машинну залу, яка знаходиться нижче рівня води, значну кількість вибухівки. Значну - це йдеться про тонни, 10 тонн точно. Виключно зсередини нижче лінії води можна підірвати, і тоді вона зруйнується, і будуть такі наслідки, які ми бачили в Новій Каховці", - пояснив він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...