Ситуація дуже складна: Військовий експерт пояснив, чому ЗСУ не будуть штурмувати Херсон

Українцям ще зарано чекати на деокупацію Херсону від російських окупантів. Таку думку в інтерв'ю "Главреду" озвучив військовий експерт Сергій Грабський. За його словами, логіка бойових дій свідчить, що перед контрнаступом Україні ще варто накопичити достатньо ресурсів, передають Патріоти України.

"Просто зібрати купу танків або броньованої техніки, не забезпечивши прикриття з повітря — це буде злочин і знищення. Тому що противник має перевагу в повітрі і без надійного прикриття ми не маємо права робити такі широкомасштабні дії", - сказав Грабський, коментуючи інформацію про підхід ЗСУ впритул до Херсону.

Також експерт уточнив, що у разі повернення ЗСУ Херсону під контроль, це може створити небезпеку для його мешканців. "Вести бойові бойові дії у місті — це дуже складний вид бойових дій, затратний. Ми бачили ситуацію в Маріуполі, Сєвєродонецьку, Лисичанську і скільки це коштувало противнику — повірте, така сама ситуація може скластися і в Херсоні. І навіть гірша, бо якщо з Сєверодонецька і Маріуполя ми намагалися по мірі можливостей людей вивести або хоча б просили їх виїхати звідти, то тут противник буде просто прикриватися живою стіною з наших співгромадян", - зазначив Грабський.

Однак варіанти повернення міста Україні є, але для цього військовим треба розробити іншу стратегію. "В ідеалі було б добре, якби ми атакували з двох сторін — по напрямках на Нову Каховку та Берислав і на Херсон. Якби ми взяли під контроль усі переправи через Дніпро, ми б гарантовано змусили противника, який діє на північ від Нової Каховки та Берислава здаватися або загинути. У нього іншого виходу немає, бо прориватися йому немає куди — він буде заблокований", - додав експерт. Загалом, за словами Сергія Грабського, Херсон - важливе стратегічне місто як для ЗСУ, так і для окупантів.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...