"Ситуація катастрофічна": У ЗСУ ламаються гармати, отримані від Заходу, - оглядач Bild

Самохідні артилерійські установки (САУ) західного виробництва масово виходять з ладу під час боїв на півдні та сході України. Причиною подібної ситуації є особливості конструкції, які не передбачили настільки активне використання. Про ситуацію з західною зброєю написав військовий оглядач німецького видання Bild Юліан Репке (Julian Röpcke) у дописі в соцмережі X (раніше - Twitter), передають Патріоти України.

Репке заявив, що поспілкувався з неназваними особами в українському війську. Співрозмовники сказали йому, що на сьогодні ЗСУ має ще одну проблему, крім нестачі снарядів калібру 152 та 155 мм. "Вже нічого не працює", — заявили вони оглядачу.

"Більшість доставлених мобільних гармат наразі більше не діють. Ситуація з артилерією катастрофічна", — ідеться у дописі.

Можливою причиною ситуації є те, що західні гаубиці створювались для короткочасної війни. Тому через тривале використання на полі бою в Україні вони ламаються, пояснив оглядач.

У дописі перелічуються артилерійські системи, отримані від країн Заходу — САУ Krab, AS90, Pzh2000 та M109. Типова поломка — вихід з ладу стволів через безперервний вогонь. Є й інші порушення у роботі, які Репке не конкретизує. Також оглядач відзначив, як ЗСУ обходять проблему. Зокрема, почали масово використовувати дрони-камікадзе. У наявності — лише чверть від необхідної кількості, але вони мають перевагу — "більш гнучкі, коли йдеться про мобільні напрямки", написав оглядач Bild.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...