"Ситуація краща, ніж у фінів у 1939-му": Екс-радник Путіна розповів, як Україна може відбити агресію Росію

Україна повинна сама протистояти агресії Росії в Криму і на Донбасі, не чекаючи допомоги з боку, як маленька Фінляндія 1939 року протистояла величезному СРСР. Про це старший науковий співробітник Інституту Катона у Вашингтоні, колишній радник президента РФ (2003-2005) по економіці Андрій Ілларіонов розповів в інтерв'ю сайту "Сьогодні", передають Патріоти України.

"Якщо Україна не буде чинити опір сама, то їй не допоможе ніхто. У цьому цинічному світі не допомагають тому, хто не чинить опір сам. Це не гарантія, що будуть допомагати, це шанс. Якщо жертва не чинить опору, то допомагати ніхто не буде. Більш того, багато хто відмовлятиме, мовляв, не треба чинити опір, тому що відсутність опору позбавляє інші країни прямої або непрямої допомоги. Тому багато хто зацікавлений в тому, щоб Україна не опиралася. Але не сама Україна", – підкреслив експерт.

Він нагадав, що 1939 року, коли СРСР напав на Фінляндію, фінів не підтримав ніхто, вони чинили опір наодинці.

"І якщо ми порівняємо співвідношення військових, економічних, демографічних потенціалів Фінляндії та СРСР 1939 року із сьогоднішнім співвідношенням потенціалів України і Росії, то порівняння буде на користь України. Можливостей для опору в України сьогодні набагато більше. Україна має реальних союзників. Становище України сьогодні незрівнянно краще, аніж у Фінляндії 1939 року. Залишається справа за малим, але найважливішим – за бажанням і готовністю до опору агресії", – підкреслив Ілларіонов.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...