Ситуація критична: Окупанти на лівобережжі стріляють у спини цивільним, які хочуть евакуюватися

На окупованій лівобережній частині Херсонської області після підриву дамби Каховської ГЕС російські військові не тільки не допомагають цивільному населенню евакуюватися, а й блокують їм виїзд та навіть стріляють у спини.

"На лівобережній Херсонщині ситуація критична. Окупанти не рятують цивільне населення, блокують виїзд людей із зони лиха та стріляють їм у спину. Також вчора в розпал евакуації російські терористи масовано обстрілювали Херсон та область, крили вогнем людей, яких тільки врятували з водяної пастки", - під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Також він зазначив, що на підконтрольній території ліквідацією наслідків катастрофи займається штаб на чолі з міністром МВС.

"Задіяно 1400 осіб та 345 одиниць техніки. На Херсонщині розгорнули дев’ять евакуаційних пунктів. Станом на сьогодні евакуювали 2,3 тисячі людей, організували підвіз питної води, надаємо постраждалим всебічну, зокрема, психологічну, допомогу", - сказав він.

Крім цього, він нагадав, що уряд вже виділив 2,4 млрд гривень на забезпечення питною водою Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...