Ситуація на Донбасі: Ворог шматує нашу оборону, у ЗСУ багато поранених

Москва підло мститься за зраджені сподівання Берлінського саміту

12 липня незаконні збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Ворог останніми днями нехтує вимогами Мінських домовленостей і застосовує не лише міномети, а й артилерійські установки різного калібру, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентр ООС.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог на світанку вів вогонь із 152-мм артилерійських систем біля Новотошківського, а по захисниках Оріхового та Кримського ворог вів обстріл із мінометів калібру 120 мм. Також противник відкривав вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля Хутора Вільного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" агресор у ранкові години застосував артилерійські системи калібру 122 мм і 120-мм міномети, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю у передмісті Авдіївки. Ще один факт грубого порушення використання забороненого озброєння зафіксовано поблизу Опитного. Біля цього населеного пункту противник задіяв міномети калібру 120 мм і станкові протитанкові гранатомети. Крім того, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї окупанти обстрілювали наших захисників неподалік Мар’їнки і Кам’янки.

За поточну добу п'ятеро військовослужбовців Об'єднаних сил зазнали поранень. Всіх воїнів оперативно доставлено в лікувальні заклади, їм надано невідкладну медичну допомогу.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...