Ситуація на фронті: Російські окупанти просунулися вглиб Красногорівки та біля Старомайорського (мапа)

Російські військові

Українські військові стримували окупантів у районах Красногорівки, Костянтинівки, Водяного й Урожайного. Біля Старомайорського, Роботиного та Вербового противник шість разів атакував позиції ЗСУ, розповіли в Генштабі.

Збройні сили Російської Федерації просунулися поблизу Старомайорського Донецької області. Також окупанти мали успіх у Красногорівці. Про це повідомили аналітики DeepState уранці 8 травня у своєму Telegram-каналі.

"Ворог просунувся біля Старомайорського та в Красногорівці", — йдеться в повідомленні.

У свою чергуГенштаб ЗСУтак розповідає про ситуацію на фронті станом на 8 травня.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 84 бойових зіткнення. Збройні сили України продовжують завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в середу, 8 травня.

Загалом війська Росії завдали одного ракетного та 47 авіаційних ударів, здійснили 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Вночі росіяни вчергове атакували Україну, завдавши масованого ракетного удару. Внаслідок атак є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок та інші об’єкти цивільної та енергетичної інфраструктури.

На Куп’янському напрямку воїнами ЗСУ відбито 16 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку відбито три атаки в районах населених пунктів Невське Луганської області та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку воїнами відбито 17 атак в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 27 атак в районах населених пунктів Олександропіль, Новоолександрівка, Прогрес, Євгенівка, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де противник, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону.

На Оріхівському напрямку окупанти шість разів атакував позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області; Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив три безуспішні атаки.

Водночас Сили оборони продовжують активними діями завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по самохідному міномету 2С4 Тюльпан, пункту управління, складу ПММ та п'яти районах зосередження особового складу противника.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...