Ситуація на фронті зайшла у глухий кут, - Буданов

Голова армійської розвідки розповів західній аудиторії, чого Україна чекає від їхніх урядів. Адже тиск громадської думки найвпливовіший чинник впливу на перестраховщиків у владі західних демократій

Бойові дії в Україні наразі зайшли в глухий кут, оскільки ні Україна, ні Росія не можуть досягти значних успіхів.

Про це заявив керівник української військової розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю BBC

Пряма мова: "Ситуація просто зависла. Вона не рухається".

"Ми не можемо перемогти їх на всіх напрямках комплексно. Так само, як і вони нас".

"Ми дуже чекаємо на нові поставки озброєнь і на прибуття більш досконалого озброєння".

Деталі: Після того, як українські війська звільнили Херсон в листопаді, більшість найзапекліших боїв тривали навколо Бахмута на Донеччині.

В інших місцях російські війська, схоже, займають оборону, в той час як зима сповільнила темпи наземних операцій ЗСУ по всій лінії фронту протяжністю 1000 км.

Буданов сказав, що Росія "зараз повністю зайшла в глухий кут", зазнаючи дуже значних втрат, і він вважає, що Кремль вирішив оголосити чергову мобілізацію. Але, додав він, українським силам все ще не вистачає ресурсів, щоб просуватися вперед на багатьох напрямках.

Буданов, при цьому, заперечив імовірність наступу з боку Білорусі.

"На сьогоднішній день я не бачу жодних ознак підготовки до вторгнення в Київ або північні райони з боку Білорусі", – сказав очільник української розвідки.

відкинув діяльність Росії в Білорусі, включаючи переміщення тисяч військових, як спроби змусити Україну відволікти війська з полів битв на півдні та сході на північ.

Нещодавно, за його словами, потяг, завантажений російськими солдатами, зупинився в місці, близькому до білорусько-українського кордону, і повернувся через кілька годин з усіма на борту.

"Вони зробили це відкрито вдень, так що всі це бачили, навіть якщо [ми] цього не хотіли", - додавши, що він не бачить реальної, безпосередньої загрози з боку військ у Білорусі. "На сьогоднішній день я не бачу жодних ознак підготовки до вторгнення в Київ або північні райони з боку Білорусі".

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...