Ситуація на Харківському напрямку змінилася: Офіцер ЗСУ розповів про нову тактику окупантів

Російсько-українська війна триває, й РФ продовжує атакувати позиції Сил оборони на Харківщині. Про це повідомив в ефірі телемарафону Олександр Букатар, командир 3-го батальйону оперативного призначення бригади "Спартан", передають Патріоти України.

"У нашій зоні відповідальності доволі контрольована ситуація, стримуємо ворога, контролюємо всі його дії, які він планує чи думає планувати. Ворог (в районі Липців, - Ред.) постійно намагається просунутися малими піхотними групами, спробувати штурмувати наші позиції, заходити з різних боків, однак йому це не вдається. Заздалегідь, ще на підступах, ми його знищуємо", - розповів Букатар.

Він також сказав, чи змінилася тактика ворога після надання Україні можливості завдавати ударів по території РФ: "Враховуючи те, що інтенсивність ворога стала трохи меншою, то так. Раніше я казав, що ми до самого кордону з РФ діставали дронами, деякою ствольною артилерією. Це ускладнює їм життя. Якщо ми беремо останній час, то ворог дуже сильно стих у своїй активності. Оскільки ще на підступах ми руйнуємо їхні плани та вносимо свої корективи у бойові дії".

Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...