"Ситуація надскладна. Сили противника переважають": Командир оборонців "Азовсталі" записав термінове звернення (відео)

Командир оборонців "Азовсталі" Денис Прокопенко записав термінове звернення. На території маріупольського заводу йдуть важкі кровопролитні бої, повідомляють Патріоти України.

Військові продовжують тримати оборону, хоча ситуація надскладна. Сили противника переважають. "Вже другий день, як противник прорвався на територію заводу", – зазначив Прокопенко.

Він наголосив, що пишається солдатами, які прикладають надлюдські зусилля, аби стримувати натиск противника. Командир подякував світу за колосальну підтримку маріупольського гарнізону. "Ситуація вкрай складна, але, не дивлячись ні на що, ми продовжуємо виконувати наказ тримати оборону, – підсумував Прокопенко.

Що відомо про прорив окупантів на "Азовсталь"

Інформація про те, що росіяни прорвалися на територію "Азовсталі", з'явилась у ЗМІ 4 травня. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що там тривають важкі бої, а зв'язку з захисниками немає.

У Генштабі підтвердили, що росіяни намагаються штурмувати "Азовсталь". Однак зазначали, що успіху в них немає.

На заводі ще є цивільні

Зауважимо, "Азовсталь" – фортеця, яку міцно тримають наші оборонці. Вона не підконтрольна окупантам, тому там ховаються і цивільні люди. Частину з них вдалось евакуюівти. Ввечері 30 квітня з території заводу виїхали 20 людей, ще через 2 дні – понад 100. Однак сотні людей залишились там, разом з пораненими військовими, яких близько 500. Їх теж необхідно терміново евакувати. На заводі немає ліків, аби допомогти людям.

На самому заводі закінчується їжа та вода. Командир 12 бригади Нацгвардії Денис Шлега розповідав, що люди їдять раз на день, а на Пасху мали сухарик з варенням.

Депортація маріупольців

Крім того, росіяни знущаються з місцевого населення. Вони незаконно депортують маріупольців на свою територію. Перед тим, як відпустити людей, їх тримають у "фільтраційних таборах". Там нелюдські умови, а їжа – лише раз в день.

Після "фільтрації" людям видають спеціальний папірець. Далі вивозять далеко, залишають без зв'язку та грошей. Доля депортованих наразі невідома.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...