"Ситуація певною мірою парадоксальна": Селезеньов заявив, що окупанти знайшли слабке місце в обороні ЗСУ

Наступальний потенціал російської окупаційної армії в Україні не виснажується, і це пов'язано із двома причинами. Ворог знайшов слабке місце в обороні української армії та вміло використовує свою перевагу. Таку думку OBOZ.UA озвучив військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

"Ситуація певною мірою парадоксальна", – зауважив він. "Ми були впевнені, що на початок чи середину березня наступальний потенціал російської окупаційної армії буде вихолощений. Принаймні саме на цьому акцентував нашу увагу керівник військової розвідки генерал Буданов", – сказав військовий експерт.

За його оцінками, є дві об'єктивні причини, чому окупаційна армія, як і раніше, має можливість наступати. Перша полягає в тому, що окупант використовує стратегічні резерви, які "тримав на винятковий випадок".

Друга причина – активне застосування фугасних та керованих авіабомб, ФАБів та КАБів. "Колосальні масштаби застосування цих боєприпасів, а протягом березня ворог використав близько 2300 ФАБів і КАБів, свідчить про те, що противник знайшов слабке місце в нашій системі оборони", – констатував Селезньов.

"Що далі? Я думаю, тенденції будуть визначатися ресурсними можливостями українських Сил оборони. Системи ППО, ракетні та дронові системи, які дозволятимуть нам знищувати ворожі носії ФАБів та КАБів безпосередньо у місцях їх базування, авіаційна компонента, винищувачі F-16, які триматимуть далі від наших кордонів ворожі літаки", – пояснив експерт.

На брухт: Українські захисники знищили ворожий танк у Вовчанську та показали ефектне відео

четвер, 16 травень 2024, 17:23

Українські захисники знищили у вовчанську ворожий танк Т-72. Результатами роботи вони поділились у мережі. "У Вовчанську прикордонники бригади "Сталевий кордон" спільно з Силами оборони минулої доби вразили ворожий танк Т-72", - йдеться в повідомленні....

Стан важкий: На прем'єра Словаччини чекає ще одна операція

четвер, 16 травень 2024, 16:30

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо очікує ще одна операція, проте з його ліками можуть виникнути проблеми. За даними видання, Фіцо очікує операція на стегні. Водночас видання повідомляє, що у прем'єра Словаччини була кровотеча в черевній порожнин...