Ситуація погіршилася: Росіяни витискають 47-му механізовану бригаду з позицій біля Покровська, - Forbes

Росія втрачає більше військ і техніки, ніж може дозволити собі в довгостроковій перспективі. Попри це, країна-агресор все ще має більше військ і техніки, ніж Україна, і загарбники користуються цією чисельною перевагою, щоб атакувати Покровськ, передають Патріоти України з посиланням на Forbes.

Окупанти зосередили близько 20 полків і бригад на своєму широкому виступі на схід від Покровська. Йдеться загалом про потенційно 40 000 військових. Їхнє просування намагаються уповільнити лише шість українських бригад чисельністю близько 12 тисяч.

Ще в травні українська аналітична група Frontelligence Insight попереджала про небезпеку на Покровському напрямку. "Це один із найнебезпечніших напрямків. "Росіяни мають значну кількість сил у цьому районі, які вони, безсумнівно, використовуватимуть, щоб просуватися далі. Хоча українські сили вжили заходів для стабілізації лінії, розподіл сил є нерівномірним, що робить лінію фронту нестабільною та дуже ризикованою", – стверджувала Frontelligence Insight.

Очолює українську оборону одна з найкращих бригад української армії – 47-а механізована бригада. Вона - головний оператор важкої бронетехніки українського і американського виробництва. Однак росіяни розробили нову тактику ураження бойових машин піхоти М-2 "Бредлі". Поки потужні керовані бомби завдають ударів по тилу, російські розвідники на мотоциклах розвідують українські позиції ближче до лінії зіткнення.

Коли вони помічають українську машину, туди під’їжджають російські протитанкові ракетники. "За останні кілька днів кількість протитанкових ракет, випущених військовослужбовцями по позиціях Сил оборони, значно зросла", – розповіла українська аналітична група DeepState.

У п’ятницю або близько до того 47-а механізована бригада М-2 рушила до російських військ на схід від Покровська, стріляючи під час цього з 25-міліметрової автоматичної гармати. Російська протитанкова ракета влучила в нього прямо спереду, знерухомивши 34-тонну машину. Семеро членів екіпажу встигли вискочили з палаючого "Бредлі" та відійшли назад до ліній оборони.

"Українське командування хвилюється. Російське командування продовжує перекидати війська та техніку до виступу. Що буде далі – незрозуміло. Для українців промінь надії в штормі, що насувається, полягає в тому, що міську місцевість легше захищати. Чим ближче росіяни підходять до Покровська, тим важче буде підтримувати їх наступ", - зазначає видання.

Нараз поточні темпи просування противника в напрямку Покровська сповільнюються через близькість до населених пунктів. Однак для українських сил це слабка втіха, адже вони роками боролись, щоб не пустити противника до Покровська, а тепер змушені спостерігати, як ворог наближається все ближче.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...