"Ситуація складна, легко не буде": "Кіборг" розповів про найреалістичніший сценарій війни найближчим часом

Зараз ситуація на фронті дуже напружена, оскільки Україні протистоїть одна з найбільших армій у світі. Наразі нам потрібно робити все, аби ворог не просунувся і не почав виконувати свої сценарії. Про це в ефірі 24 каналу повідомив військовий та секретар Комітету Верховної Ради з нацбезпеки Роман Костенко, передають Патріоти України.

Він наголосив, що зараз головним нашим завданням є втримати оборону.

Стримують орду

На думку військового, наразі Україні необхідно дочекатись допомоги від партнерів, зокрема й артилерійської. Він підкреслив, що в Росії значно більше ресурсів, зокрема переважає нас за кількістю техніки.

"Ситуація складна, легко не буде. Наші війська перебувають в дуже напруженому становищі, але вони б'ються, викладаються на повну й стримують цю російську орду", – заявив Костенко.

Сценарії Кремля

За його словами, перший сценарій росіян полягає в тому, аби вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Він наголосив, що саме там ворог стягнув найбільше військ і продовжує це робити досі, оскільки сподівається на масовий прорив за допомогою техніки.

У разі успіху Росія намагатиметься продовжувати розвивати наступ на якомусь іншому напрямку. На думку Костенка, насамперед вони рушать на південь України, оскільки вже готують плацдарм для цього.

"Багато ворожих військ є на Миколаївському напрямку. Обстріляли Одесу. Водночас намагаються підігріти Придністров'я, аби мати ще одну ділянку для стримування наших військ або відкриття нового фронту", – зазначив військовий.

Утім, він наголосив, що угрупування з Придністров'я Україні особливо не загрожують. Однак вони сковують багато наших військових, яких можна було б залучити на півдні або на сході країни, аби там давати відсіч ворогу.

Усі ці сценарії залежатимуть від того, як відбуватимуться бойові дії: де Росія матиме успіх, де вважатиме, що має, і де вони реально бажатимуть продовжувати цей "успіх", якщо, звичайно, він буде", – пояснив Костенко.

Що необхідно зараз

Як зазначив військовий, поки ситуація контрольована. Утім, аби Росія не просувалась далі необхідно:

  • стійкість наших військ;
  • проведення їхньої підготовки;
  • створення нових бригад;
  • забезпечення новим озброєнням, зокрема новітнім, технологічним;
  • командирам не боятись ухвалювати рішення та брати на себе відповідальність.
Джерело: 24 канал

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...