Ситуація складна: Наступ РФ із півночі може довести українські війська до межі, - The New York Times

Військові аналітики кажуть, що отримання повного контролю над Донбасом є пріоритетом для Кремля. Як пише видання The New York Times, вищі українські військові попередили, що Росія нарощує війська поблизу північного сходу України, що викликає побоювання, що новий наступ може бути неминучим у регіоні, який став точкою тиску на напружені українські сили.

Вторгнення Росії через кордон у напрямку Харкова створило серйозну загрозу для українських збройних сил, які вже піддаються постійним атакам далі на південний схід, на Донбасі. Командири були змушені перекинути війська на північ, щоб зміцнити оборону, очікуючи на надходження західної зброї в досить великій кількості.

"Зосередження російських військ на північ від кордону в районі міста Суми, приблизно за 90 миль на північний захід від Харкова, робить ситуацію ще небезпечнішою, збільшуючи територію, яку Україна повинна захищати", - сказано в матеріалі.

Аналітики кажуть, що наступ у Харківській або Сумській областях може довести українські війська до межі та дозволити Росії прорватися.

Сергій Кузан, голова Українського центру безпеки та співробітництва, неурядової дослідницької групи, заявив: "Головна мета Росії - розширити активний фронт, дезорганізувати українські сили оборони та позбавити українське командування можливості використовувати резерви".

Кузан додав, що примус України до перекидання військ на північ поліпшить перспективи Росії щодо захоплення Донецької області, яку Москва формально анексувала 2022 року, але не контролює повністю. Військові аналітики кажуть, що отримання повного контролю над регіоном є пріоритетом для Кремля.

"Голуб миру" Орбан прибув до Москви для зустрічі з Путіним. ЄС прокоментував місію угорського прем'єра до держави-агресорки

п’ятниця, 5 липень 2024, 14:14

Про приземлення літака в російському аеропорту "Внуково" повідомили російські "РИА Новости" з посиланням на пресслужбу угорського прем'єра. . За даними американської компанії з відстеження польотів FlightAware, літак із Будапештського міжнародного аер...

Найжорстокіші бої на всій лінії фронту: Forbes з посиланням на відомого на Заході військового експерта озвучив приголомшливі втрати росіян за час штурму Часового Яру

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:59

У Часовому Ярі тривають, ймовірно, найжорстокіші бої за територію, оскільки росіяни прагнуть розширити свої успіхи в одному з небагатьох місць, де вони взагалі просуваються вперед. . Як пише Forbes, наступ на Часів Яр коштував росіянам тисяч втрат. Йд...