Ситуація складна: Окупанти продовжують наступ на Часів Яр та мають певні просування, - ISW

Російські війська продовжують атакувати Часів Яр у Донецькій області. Окупанти мають незначні успіхи. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни, передають Патріоти України.

Російські сили нещодавно просунулися в межах східного Часового Яру на тлі продовження наземних атак у цьому районі 22 червня.

Російські мілблогери також стверджували, що українські війська почали відступати з мікрорайону Канал і що російські сили перетнули невизначену ділянку каналу Сіверський Донець-Донбас. Однак ISW не знайшло підтвердження цих заяв.

Російські війська також продовжували наземні атаки на північ від Часового Яру поблизу Григорівки, на схід від міста біля Іванівського і на південний схід від Часового Яру біля Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

Повідомляється, що підрозділи російської добровольчої бригади "Север-В" та 88-ї добровольчої бригади "Еспаньйола" (обидві — Російського добровольчого корпусу) продовжують діяти поблизу Часового Яру.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...