Ситуація складна: "Укренерго" звернулося до українців із важливою заявою

Станом на 23 листопада споживання електроенергії продовжує зростати, в енергосистемі є дефіцит. Ситуація залишається складною. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України.

"Споживання електроенергії продовжує зростати. Вечірній максимум споживання електроенергії 22 листопада був на 4% вищим, ніж 21 листопада. Для енергосистеми це дорівнює необхідності включення щонайменше 2 додаткових блоків теплових електростанцій, виробничі потужності яких наразі обмежені через вихід в ремонт кількох блоків", - зазначають в компанії.

Головною причиною дефіциту є похолодання. Однак на ситуацію із елетроенергією також впливає ремонт, який триває на кількох блоках теплових електростанцій, в енергосистемі є дефіцит електроенергії.

Наголошують, що "Укренерго" шукає можливості покриття дефіциту, відключення споживачів не прогнозується.

Станом на ранок 23 листопада:

  • через погодні умови відключено 4 населені пункти в Чернігівській області
  • через бойові дії та з інших причин без світла залишається 409 населених пунктів.
  • через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

"Експорт сьогодні здійснювався дуже незначним обсягом і виключно у нічні години мінімального споживання до Румунії. А імпорт електроенергії сьогодні здійснюється протягом доби зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 4022 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 609 МВт. Технічно можлива максимальна потужність 1200 МВт", - йдеться у повідомленні.

ТСН.ua повідомляв, чи готова енергосистема України до навантаження взимку і що буде під час перших масованих обстрілів окупантів.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...