Ситуація складна: За два тижні атак Росія знищила результати річних зусиль з ремонту енергооб'єктів України

Заступниця міністра енергетики Світлана Грінчук заявила, що за останні два тижні Росія відновила наступ, завдавши удару по українській енергосистемі з такою інтенсивністю і в такий спосіб, якого не спостерігалося протягом понад двох років війни. Про це вона сказала в інтерв'ю CNN, передають Патріоти України.

"Їхня тактика змінилася - на жаль, не в кращий для нас бік", - заявила вона. За її словами, у перші два роки війни російські атаки були більш розрізненими, і ракетні залпи націлювалися на великі ділянки української енергетичної системи.

Заступниця міністра пояснила, що натомість тепер удари стають все більш точними та концентрованими, коли десятки ракет і безпілотників спрямовуються на одну ціль. "За такий короткий проміжок часу - за кілька тижнів цих масованих російських атак - майже всі наші річні зусилля з відбудови та ремонту були знищені за кілька днів, за кілька атак", - додала Грінчук.

Ніяк інакше? Група Єрмака-Расмуссена назвала крайню дату вступу України в НАТО

четвер, 16 травень 2024, 6:22

Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України Єрмака-Расмуссена пропонує встановити чіткі часові межі вступу нашої держави до НАТО. Група підготувала пропозиції, в яких назвала крайню дату вступу України до Північноа...

"Не в останню чергу...": Путін пояснив призначення Білоусова міністром оборони РФ

четвер, 16 травень 2024, 5:58

Російський правитель Володимир Путін пов'язав призначення Андрія Білоусова міністром оборони РФ зі зростанням витрат на військову сферу. Пряма мова: "Новим міністром оборони призначено Білоусова Андрія Ремовича. Пов'язано це не в останню чергу з тим, щ...