"Ситуація склалася дуже небезпечна": Командувач ВМС США Фогго закликав дати відсіч флоту Росії в Середземномор'ї

Джеймс Фогго. Фото: РБК.

Росія наростила небезпечну військову присутність не тільки в Чорному, а й у Середземному морях. Адмірал ВМС США Джеймс Фогго б'є на сполох - під загрозою опинилися Європа і Африка. Слова адмірала опублікувало видання Stars and Stripes, повідомляють Патріоти України.

Командувач ВМС США в Європі і Африці Фогго зазначив, що РФ наповнила Середземне море підводними човнами, зробивши регіон одним з найбільш мілітаризованих у світі. З огляду на досить агресивні заяви вищого керівництва країни, ситуація, на його думку, склалася дуже небезпечна. Адмірал зазначив, що озброєні ракетами "Калібр" російські підводні човни сьогодні представляють серйозну загрозу як країнам Європи, так і Африки.

"Підводний човен класу "Кіло" може відправитися в будь-яку точку європейських вод і вразити будь-яку європейську або північноафриканську столицю", - заявив Фогго. Також, з його слів, насторожує активність російського флоту в анексованому Криму, а також в сирійському Тартусі. Він наголосив на необхідності адекватного реагування на російську військову присутність в Середземномор'ї. Зокрема, за даними адмірала, необхідний геостратегічний план щодо стримування Росії.

Також назріла необхідність більш активного патрулювання морських шляхів. Примітно, що влітку 2020 року президент Росії Володимир Путін прийняв ядерну доктрину. Він дав собі право завдавати ядерних ударів по країнам навіть без безпосередньої агресії проти РФ.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...