Ситуація стрімко загострюється: Азербайджан заявив про нові удари по Вірменії, вбито близько 100 солдатів

У ніч на вівторок на вірмено-азербайджанському кордоні на товузском напрямку тривали бої, вірменська сторона зазнала втрат у живій силі і техніці. Про це повідомило Міноборони Азербайджану, передають Патріоти України.

Заступник міністра оборони Азербайджану Керім Велієв заявив, що з 12 липня в результаті дій ЗС Азербайджану знищено до 100 вірменських військових, техніка і командний пункт супротивника.

Крім того, він повідомив про загибель двох високопоставлених офіцерів в результаті обстрілу з боку ВС Вірменії - генерал-майора Полад Хашімова, полковника Ільгара Мірзеева і ще п'яти осіб, в тому числі двох офіцерів. Заступник міністра додав, що зараз бойові дії тривають.

12 липня Баку і Єреван звинуватили один одного в порушенні режиму припинення вогню і використанні артилерії.

За версією Міноборони Азербайджану, підрозділи збройних сил Вірменії на ділянці Товузского району азербайджано-вірменської обстріляли азербайджанські позиції з артилерійських установок.

Разом з тим в Міноборони Вірменії "Інтерфаксу" повідомили, що вдень у неділю військовослужбовці Азербайджану спочатку спробували на автомобілі УАЗ порушити кордон, а потім, використовуючи артилерійський вогонь, спробували захопити опорний пункт. Там відзначили, що з вірменської сторони втрат немає.

При цьому в Міноборони Азербайджану повідомили, що в результаті бою на кордоні з Вірменією загинули троє азербайджанських військових, четверо поранені. У понеділок вранці також повідомлялося про загибель під обстрілом азербайджанського офіцера.

13 липня військові відомства Вірменії та Азербайджану також повідомляли про періодичні обстріли на кордоні. 14 липня в Міноборони Азербайджану заявили про нові обстріли прикордонних азербайджанських сіл з вірменської сторони. Зі свого боку в вірменському Міноборони заявили про обстріл безпілотниками міста Берд на північному сході Вірменії.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...