"Ситуація ускладнена": Офіцер ЗСУ розповів, що відбувається у Часовому Яру

Російські окупанти намагаються просунутися в місті Часів Яр Донецької області, використовуючи тактику малих піхотних груп, однак українські військові їх швидко знищують. Про це представник пресслужби 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Андрій Полухін повідомив 26 жовтня в ефірі "Суспільного", передають Патріоти України.

За його словами, РФ і далі штурмує позиції ЗСУ групами від трьох до 12 людей по каналу Сіверський Донець – Донбас. Попередньо до цього, росіяни здійснюють артилерійські обстріли міста, здебільшого, по квадрату, оскільки не знають місця розташування українських підрозділів.

"Зараз ситуація у Часовому Яру доволі ускладнена. Ворог посилив свої штурми, посилив свою роботу у своєму намаганні просунутись у місті Часів Яр. На даний момент йому це не вдається", – зазначив Полухін.

Він розповів, що здебільшого, українські підрозділи контролюють логістичні шляхи росіян. "Звісно, інколи ворогу вдається заскочити малою піхотною групою за канал, на який зруйнований будинок, але такі групи вони самі себе блокують, адже за їхньою спиною розташований той самий канал, який доволі широкий, добре проглядається та прострілюється, тому ці групи заблоковані – вони не отримують ні поповнення, ні постачання і швидко знищуються нашими хлопцями, бо швидко себе виявляють", – пояснив військовий.

Також російські війська застосовують безпілотники, зокрема дрони-камікадзе, додав Полухін. "Наші піхота розповідає про те, що якщо на секунду вдень вийти з укриття, тебе швидко помітять і починають працювати скиди, дрони, звісно починаються також обстріли. Противник не гребує також по такій близькій відстані від лінії фронту використовувати авіабомби. Інколи він складає просто будинок у Часовому Яру, але в основному, через авіаційні бомби страждають тилові міста, такі як Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ", – зазначив він.

Нищили логістику і не тільки: На початку великої війни українська авіація літала в Росію

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:59

На початку повномасштабного вторгнення РФ у 2024 році українська авіація здійснювала бойові вильоти на територію держави-агресора для знищення логістики ворога, передають Патріоти України з посиланням на матеріал представника Повітряних сил ЗСУ Юрія Іг...

Є загроза наступу військ РФ: ЗСУ зводять фортифікації біля Запоріжжя

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:57

Українська армія зараз будує нові оборонні рубежі навколо міста Покровськ та на схід від Запоріжжя, передають Патріоти України з посиланням на на повідомлення OSINT-аналітика Клемента Моліна у соціальній мережі X. "Щодо фортифікаційних споруд, українс...