Ситуація ускладнилася: Дві основні дороги до Бахмута під загрозою прямого обстрілу окупантами, - розвідка


Бахмут у Донецькій області, навколо якого тривають запеклі бої, стає все більш ізольованим. Дві головні дороги, що ведуть до міста - М03 і Н32 - ймовірно, перебувають під загрозою прямого вогню після просування Росії. Досі вони активно використовувалися українськими захисниками, передають Патріоти України.

Як йдеться у свіжому зведенні британської військової розвідки про ситуацію в Україні, опублікованому в Twitter Міноборони Британії, українським військам, як і раніше, доступні численні альтернативні маршрути постачання по пересіченій місцевості.

Зазначається, що протягом останнього тижня Росія продовжувала домагатися невеликих успіхів у спробі оточити Бахмут, а воєнізовані формування ПВК "Вагнер" з великою ймовірністю захопили трасу, що зв'язує місто з Сіверськом.

"Траси M03 і H32 - два основних шляхи доступу в місто для українських захисників - зараз, ймовірно, під прямою вогневою загрозою в результаті останніх просувань російських сил. Раніше на цьому тижні бойовики Вагнера, з високою ймовірністю, захопили ще одну дорогу, що з'єднує Бахмут з Сіверськом. Хоча залишаються доступними ще багато альтернативних шляхів постачання по пересіченій місцевості, Бахмут опиняється у все більшій ізоляції", - інформує розвідка.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...