Ситуація все гірше: Ворог просунувся на Покровському напрямку і міг захопити два села, - ISW

Покровський напрямок (Донеччина) продовжує залишатися місцем активної російської наступальної кампанії. 11 вересня у противника було просування, хоча роспропагандисти починають переживати про ризик виснаження ЗС РФ на Покровській ділянці фронту, передають Патріоти України.

Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті повідомив, що агресор, ймовірно, захопив село Лисівка (на південний схід від райцентру) і просунувся далі на південний схід від Покровська.

Бої там точилися біля Новогродівки, Маринівки, Селідового, Українська й Гірника. Крім того, тривали наступальні операції окупантів на схід від міста Покровськ: у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Гродівки, Іванівки й Михайлівки.

Кадри від 11 вересня, на яких можна визначити локацію зйомки, демонструють підняття прапора РФ у центрі Лисівки. За інформацією "воєнкорів" противника, операцію провели підрозділи російської 114 мотострілецької бригади (51 загальновійськова армія), яка раніше входила до 1 армійського корпусу "ДНР".

Військові блогери РФ стверджують, що окупанти також мають успіхи у східній частині Українська й у поля на північ і південний схід від населеного пункту. Мовляв, ЗС РФ намагаються оточити Сили оборони в цьому місті. Втім, американські аналітики ISW не виявили жодних ознак того, що нашим воїнам в Українську загрожує "котел".

Цікаво, що один із російських блогерів (колишній інструктор "Шторм-Z") 11 вересня висловив стурбованість, що виснаження атакуючих російських підрозділів може призвести до передчасного завершення наступальних операцій загарбників у напрямку Покровська.

За його словами, росіяни ведуть постійні атаки в багатьох секторах і наступають із меншою кількістю людей і бронетехніки, ніж у попередні тижні, можливо, через втрати в живій силі й матеріальній частині.

"Думаю, що тут один шлях": Умланд розповів, чому Шольц заговорив про "мирні процеси в Україні" і що змусить Путіна піти на переговори

четвер, 12 вересень 2024, 12:28

Кандидат історичних та політичних наук, аналітик Стокгольмського центру Східноєвропейських досліджень Андреас Умланд пояснив, чому німецький канцлер Олаф Шольц висловився за прискорення переходу до мирного процесу в Україні, а ЗМІ пишуть, що він навіть...

"Розумієте, тут задіяна російська доктрина": У ворога ще є резерви для наступного штурму, вони вичікують момент, - військовий експерт

четвер, 12 вересень 2024, 12:14

Росія має на меті прорив до Києва, використовуючи свою бронетехніку, і вичікує відповідний момент. Про це сказав полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант в інтерв'ю програмі "Студія Захід", передають Патріоти України. "Від...