Ситуація загострюється: Австралія евакуює сім'ї дипломатів із Києва та закликає своїх громадян покинути Україну

Влада Австралії розпочала евакуацію членів сімей дипломатів з Києва через зростання загрози нового вторгнення з боку РФ. При цьому країна звертається до своїх громадян за можливості покинути територію України, передають Патріоти України.

"Федеральний уряд закликає австралійців в Україні "поїхати зараз" через ситуацію з безпекою, а також починає відкликати членів сімей австралійських дипломатів, що базуються в столиці, Києві", - пише видання.

Разом з тим сьогодні австралійський уряд підвищив рекомендації щодо України та закликав громадян не відвідувати країну та залишити Україну, через те, що авіарейси можуть бути змінені або припинені за короткий термін.

"Консульські послуги та наші можливості надавати консульську допомогу австралійцям можуть бути обмежені через умови на місці", - йдеться в повідомленні.

Як пише видання з посиланням на українські джерела, в Україні проживає 1400 громадян австралії. "Австралійці, які вирішили залишитися в Україні, повинні переглянути свої особисті плани безпеки та зареєструватися в Міністерстві закордонних справ і торгівлі", - додали в уряді Австралії.

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...