"Ситуація зайшла у глухий кут": На додачу до осі зла Москва - Пекін з'явилася вісь страху Вашингтон - Берлін, - дипломат Огризко

Міністр закордонних справ України (2007-2009), керівник Центру дослідження Росії дипломат Володимир Огризко аналізуючи сучасну політичну ситуацію підкреслює ризики, які тягнуться через відсутність рішучості з боку ключових гравців на міжнародній арені. Про це він сказав в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Ситуація зайшла, справді, у політичний глухий кут і жодна з партії не хоче поступатися. Яким чином це вплине на нас - абсолютно зрозуміло: найнегативнішим. Якщо ми ще далі будемо продовжувати оцю політичну канитель (йдеться про надмірно бюрократичну та складну ситуацію, - ред.) - ну, не ми, а американські наші партнери, то це означатиме, що ситуація може стати у нас драматичною", - пояснив Огризко.

Дипломат нагадав про намагання Євросоюзу та Північноатлантичного альянсу компенсувати затягування Штатів з грошима для України.

"Але знову ж таки, це поки що розмови. Коли він (фонд допомоги України про який говорив генсек НАТО Єнс Столтенберг, - ред.) навіть буде затверджений невідомо. Дехто каже у Вашингтоні - добре, але це буде вже у липні. А до липня що? А хіба після прийняття рішення на завтра з'являються гроші? Це знову відтягування. Одним словом - дуже неприємна ситуація", - заявив керівник Центру дослідження Росії.

У контексті глобальної політичної арени, де напруженість та стратегічні альянси формують майбутнє України, дипломат висловив стурбованість щодо поточної ситуації з допомогою.

"У нас ситуація така, що, на превеликий жаль, проти осі зла, яка сформувалася, де полюсами є Москва і Пекін сформувалася інша вісь - вісь страху - полюсами якої стали, на превеликий жаль, Вашингтон і Берлін. Тому все це крутиться саме навколо цієї тези: якби у наших натівських партнерів було, справді, більше рішучості й менше страху, мені здається, цю тему можна було б закрити максимально швидко. На превеликий жаль, цього не відбувається", - підсумував ексміністр закордонних справ України.

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...